Yüz Bölgesi Lazer Epilasyonu

Birçok kadın için yüz bölgesindeki tüyler aşırı derecede rahatsız edecek türden değildir. Dudakların üst kısmında ve çene bölgesinde yoğun ve dağınık olmadığı sürece lazer epilasyona gerek duyulmaz. Aylık olarak kuaförlere giderek dudak üstü, çene etrafı ve kaşa yapılan rötuşlarla kontrol edilebilir tüylerdir. 

Ancak günümüzde birçok kadının yoğun temposu içinde bunlar için zaman harcaması, kuaföre gitmesi ve sıra beklemesi zahmetli bir durum haline gelebilmektedir. Ayrıca her seansta aynı kuaförü boş yakalayabilmek kadınlar için büyük gerilim yaratabiliyor. 

Özellikle bazı kadınlardaki tüy yapısının erkekler kadar yoğun olması onların düzenli olarak kuaförlere gitmesini ya da evde kendileriyle ilgilenmesini gerektirmektedir. Hirsutizm olarak adlandırılan bu durum, erkeklik hormonundaki artıştan (östrojen) ya da hormon seviyelerindeki dengesizliklerden kaynaklanmaktadır. Bu durum için yalnızca lazer epilasyon yeterli olmayacaktır. Hormon dengesizliği düzene sokulmadığı sürece lazer epilasyon seanslarınızda boşa vakit harcamanız kaçınılmaz olacaktır.  

İşte bu tür karmaşık durumlar birçok kadını yüz bölgesine lazer epilasyon yapmaya itmektedir. Tüylerin ince ve dağınık olması, ten rengine göre sonuçların değişiklik göstermesi gibi nedenlerle yüz bölgesi lazer epilasyon için farklı değerlendirilmesi gereken bir bölge olmaktadır. 

Kalın yüz tüyleri ve dudak üstü için lazer epilasyon tercih edilebilir. Ancak tüyler inceyse lazer epilasyon sonuçları değişik sonuçlar gösterecektir. Lazer epilasyon uygulanan bölgedeki tüylerin geri gelmesi veya bazı bölgelerde çoğalması gibi bir sonuçla da karşılaşabilirsiniz. 

Çok seyrek olan kalın tüyler de yine risklidir çünkü seçilen lazerin türü, kullanılan enerji ve başlığın büyüklüğü sonuçları etkiler. Bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip bir uzmandan destek almanız gerekmektedir. 

 

Makaleler