LAZER EPİLASYON ÖNCESİ NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Lazer epilasyon yöntemiyle istenmeyen tüylerden kurtulmayı çok isteyen herkesi tedirgin eden bazı sorular vardır. "Lazer epilasyon kesin sonuç mu? Lazer epilasyonu nasıl yaptırabilirim? Lazer epilasyon seansında çok canım yanar mı? Ne sıklıkla seanslara devam etmeliyim?" gibi birçok düşünce sizi durdurabilir. Hatta seanslara başladıktan sonra artık devam etmeme kararı alabilirsiniz.

Sizi rahatsız edecek bu gibi olumsuz sonuçlar yaşamamak için öncelikle kendinize uygun ve güvenilir lazer epilasyon cihazını araştırmakla işe başlamalısınız. Yeni teknolojileri kullanan bir merkezde uzmanların kontrolü altında gerçekleşen seanslar gönül rahatlığıyla uygulamaya devam etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca seanslardan ve kontrollerden önce nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilgi edinmeniz bilinçsiz davranmamanız için gereklidir. 

Lazer epilasyon seansından önce dikkat etmeniz gerekenlere göz atmalısınız:

1) Uygulamadan birkaç hafta önce kıl köküne zarar veren ağda, cımbız, traş gibi yöntemlere son verilmiş olmalıdır.

2) Tedaviye başlanmadan önce tüylerin sarartılmamış olması gereklidir. Daha önceden cımbızla kılın çekilmesi ya da kılın renginin giderilmesi durumunda lazerin etki edeceği hedef kaybolacağı için seans işlemi etkili olmayacaktır. 

3) Lazer epilasyon uygulanacak kişilerin beta karoten içeren ilaçlar kullanması (A vitamini gibi) ya da karotenden zengin besinler (havuç, portakal gibi turuncu besinler) ile uzun süredir beslenmiş olması beklenen etkinin azaltmasına neden olabilir. Bu tür ilaçlar ve besinler kesilmelidir.

4) Cildi soyan peeling gibi işlemler en az 2 hafta önceden bırakılmalıdır.

Makaleler