ALEXANDRİTE LAZER EPİLASYON

Uzmanlara göre en tehlikesiz ve en acısız olduğu söylenen Alexandrite'nin, özel  lazer epilasyon merkezlerinde uygulandığı bilinmektedir. 

Alexandrite Lazer Epilasyon Sistemi, FDA tarafından onaylanmıştır ve geniş bir kitle tarafından kalıcı epilasyon sonuçlarını sağlayan sistem olarak da  kullanıcılar tarafından kabul edilmiştir. Koyu nitelik kıl ve açık cilt rengine sahip olanlar için kullanılması tavsiye edilen bir uygulama olan Alexandrite Lazer Epilasyon 755 nm dalga boylarıyla kıldaki melanini amaç alarak çevre dokuları asgari düzeyde etkiler ve yan etkileri oldukça azdır. 

Alexandrite lazerler precooling, cooling ve postcooling diye adlandırılan 3 zamanlı bir soğutma sistemine sahip olduğu için uygulama sırasında neredeyse hiç ağrıya neden olmayan lazerlerdir. Tercih edilme sebeplerinden en önemlisi de budur. 

AVANTAJLARI

Diğer lazer epilasyon sistemlerinde  bulunan tüm özelliklere sahip olmasının yanında çalışma hızı açısından olumlu farklılıkları bulunur.  Öyle ki bu sayede sırt epilasyonu 30-40 dakika, bacak epilasyonunu da 30-35 dakika gibi çok kısa sürede sonlandırabilmektedir. 

Ayrıca kalıcı sonuçlar elde etmenizi sağlar ve güvenilir bir yöntemdir. Kıllarda tekrar büyüme olacaksa bile bunlar zayıf, açık renkli ve kozmetik önemi az tüyler olup tehlikesiz ve önemsiz ayrıntılar olarak yorumlanmaktadır ve sürekliliği yoktur. 

Makaleler