Güvenli Lazer Epilasyon

Ünlü Victoria Secret modeli Adriana Lima'yı gördüğümüz o ağda bandı reklamı bize hiç inandırıcı gelmez. Reklamı her izlediğimde aklımıza lazer epilasyon yaptırdığı ve tüm tüylerinden kurtulduğu fikri düşer. Çünkü birçok kadın tarafından kullanılan ağda bantları,  memnun kısa süreli tüylerden kurtuluş yöntemi olarak bilinir ve memnuniyet vermez. 

Oysa lazer epilasyon, uygulama bölgesine lazer ışınları vasıtasıyla ısı göndererek kıl köklerini tahrip eder ve yok eder. Uygulandığı alana ve kişinin fizyolojik özelliklerine göre seans sayıları uzasa da kesin sonuç almak mümkündür. İlk seanslarda cildinizin tahriş olduğunu, yandığını ya da derinizin döküldüğünü görebilirsiniz ve korkabilirsiniz. Bu gibi zor durumlar yaşamamak için dikkat etmeniz gereken bazı ince noktalar vardır. Öncelikle birbirinden farklı özellikleri bulunan ve farklı yan etkileri olabilecek teknikleri incelemeniz ve size en uygun olanı seçmeniz gereklidir.

Bir sıralamak yapacak olursak;

1) Buz Lazer: Genital bölge gibi daha hassas noktalarda diğer teknolojilere oranla acısız bir uygulamadır.

2) Alexandrite Lazer: FDA tarafindan onaylanan bir uygulama türü olan alexandrite lazerin yaydığı dalga boyları  en kuvvetli şekilde kıldaki melanin hukuki siyah boya maddesi tarafindan doğruca emilip tahrip edilir ve etraftaki dokuları asgari düzeyde etkiler. 

3) Diode Lazer: Koyu renk ciltler de dâhil olmak üzere tüm cilt tiplerinde epilasyon yapılabilen lazerlerdendir ve deride leke bırakma ihtimali da azdır.

4) Ütüleme Epilasyon:  Lazer ışını dozları, eski klasik “atışlı” sistemlerde kullanılan dozların dörtte biri kadardır. Düşük doz lazer, saniyede 10 atışa kadar çıkan hızlarla tekrar edilir. Yani düşük doz ancak sık tekrar ile acısız ve ağrısız lazer epilasyon halinde yapılır.

Makaleler