Ütüleme Lazer Epilasyon

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemi olan lazer epilasyonda farklı teknikler ve cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazları araştırarak kendinize en uygun olanı seçmenizin sonuca ulaşmanız açısından faydalı olacağını belirtmek gerekmektedir. Bu yazımızda lazer epilasyon yöntemlerinden biri olan diode lazerden bahsedilecektir. 

Diode lazer epilasyon, ütüleme ya da jelli epilasyon olarak da adlandırılabilmektedir. Cihazın özelliklerine benzetme yapılarak verilen bu isimlerden de anlaşılacağı üzere saniyede 10 atış yapabilen teknoloji sayesinde 45 dakika içinde tüm vücut epilasyonu yapılmaktadır.  Bu yöntem, kıl folikülünün yavaş yavaş ısıtılarak ütülenme ve atış aralarında hızla soğutulma esasına dayanmaktadır. 

Tüylerden kurtulmanızı sağlayan bu yöntemin "güvenilir ve kullanımının kolay" olduğunu ifade eden uzmanlar, işlem süresinin oldukça kısa ve etkili olduğunun da altını çiziyorlar. 

Seans sayıları için ortalama 4-6 olarak açıklama yapan uzmanlar henüz oluşmamış kıl köklerinde yeteri kadar melanin olmadığı içim lazer ışığının kılı ancak bir sonraki seansta görebileceği için  seans sayısının 8’e çıkabileceğini ifade ettiler.

Kimler Kullanamaz? 

Ütüleme lazer epilasyonda dikkat edilmesi gereken özellikler diğer cihazlarla ortak olsa da farklılık gösterdiği noktalar bulunmaktadır. Örneğin hamile, kanser hastalarına, ışık alerjisi olan kişilere, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, ışık duyarlılığını artırıcı ilaç kullananlara uygulanılmaması ütüleme epilasyon teknolojisinin diğer yöntemlerden ayıran farklarıdır. 

 

Makaleler