Mutlu Bir Pazartesi İçin: SPA

Yoğun geçen bir haftanın ardından dinlenmenizi ve hafiflemenizi sağlayarak mutlu bir pazartesi gününe uyanmak için bu hafta sonu bir SPA merkezine gidin ve strestten uzak durun.

SPA NEDİR?
Kökeni Romalılara uzanan SPA, Latince’de “Selus Per Aqua” olarak, Türkçe’de ise “Sudan Gelen Sağlık” ya da “Su ile Gelen Sağlık” olarak ifade edilmektedir. SPA’nın özünü su oluşturmaktadır. Suyun sağlık, doğallık ve canlılıkla özdeşleştirildiği geleneklerimiz ve alışkanlıklarımıza bakıldığında su ile ilgili herşeye olumlu duygular beslediğimiz görülmektedir.
SPA masajları bilgisayar başında geçirilen saatlerin getirdiği boyun, sırt, bel ağrılarını dindirmek ve gerilimden kurtulmak için etkili ve doğal bir yöntemdir.

İş, aile, özel ilişkiler ve hayatımızdaki diğer etmenler günümüz toplumundaki insanları oldukça yormakta ve mutsuz bir hayat geçirmelerine sebep olmaktadır. SPA ise yoğunluktan kaçmak ve kendimize vakit ayırmamız için dinlendirici ve rahatlatıcı bir yöntem olarak tercih edilmektedir.

Nerede Uygulanmaktadır?
Kaliteli ve sağlıklı bir SPA bakımı için gidebileceğiniz birçok “SPA Merkezi” bulunmaktadır. Ancak önemli olan kendinizi uzman kişilerin ellerine teslim ettiğinizden emin olmanızdır. Vücudunuzda sorun yaşadığınız bölgeleri özellikle belirtmeniz faydalı olduğunu söylemek gerekir. Çünkü vücudun belirli bölgelerinde bulunan püf noktalara temas etmek ya da etmemek, SPA’nın gücünü aldığı ayrıntılardır. Özünü suyun oluşturduğu SPA bakımlarında, doğal ve şifalı taşlar, aromatik yağlar ve profesyonel masaj teknikleri de uygulanmaktadır.

Makaleler