Lazer Epilasyonda Ten Rengi

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemi olarak vurgulanan lazer epilasyon, kıl foliküllerinde bulunan melanin isimli renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutulması ve ısıya dönüşmesiyle uygulandığı bir işlemdir. Etkili ve kesin çözüm için başlangıçta kıl tipinin ve ten renginin uzman kişi tarafından analiz edilmesi gerekmektedir. Özellikle koyu tenli kişilerde yanık, leke ve iz kalma ihtimali yüksek durumlarla karşılaşılabilmektedir. Dünyada en çok kullanılan 4 adet lazer epilasyon cihazı bulunmaktadır.

Öncelikle Alexandrite’den bahsedecek olursak, açık ten renkleri ve koyu kıl tipi için ideal olduğunu belirtmeliyiz. Açık ten rengine ve koyu kıl tipine duyarlı olan Alexandrite bronz tenler için kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca yüz ve boyun bölgesinde riskli olduğu kabul edilmiştir. Çünkü kullanılması risklidir çünkü bu bölgelerdeki tüyleri çoğaltma ihtimali bulunmaktadır.

Çok kullanılan bir diğer lazer cihazı da Diode’dir ve lazer dalga boyunun diğer cihazlardan uzun olması onu hem açık hem de koyu ten renkler için kullanılabilir yapmıştır.

NdYag Lazer Epilasyon cihazının kullanılması diğer cihazlara göre daha ağrılı olmaktadır. Bu nedenle cihazın kullanılacağı bölgeler kısıtlıdır. Ancak her cilt ve kıl tipine uygulanıyor olması onu tercih edenleri ilk sebebidir. Deriye ışını gönderirken epidermis tabakasına zarar vermemesi sayesinde yaz aylarında dahi kullanılabileceği savunulmaktadır.

IPL olarak adlandırılan son cihazda ise diğerlerinde bulunmayan bir özellik vardır. Kıl tipinin kalınlığına, sıklığına, rengine ve cilt yapısına göre uygulanacak bölgeye verilecek ışığın şiddeti ve süresi ayarlanabilmektedir. Geniş başlığıyla daha çok alana etki etmekte ve işlem süresini da azaltmaktadır.

 

Makaleler