Lazer Epilasyon Teknolojisi Hakkında

Lazer epilasyon  vücuttaki istenmeyen tüyleri güvenli ve kalıcı bir şekilde yok etme yöntemi olarak bilinmektedir. Lazer epilasyon uygulaması uzun yıllardır yapılmasına rağmen konu hakkında hala yanlış bilinen cevaplar kafa karıştırmaktadır. İşte bu sorular ve cevapları;

1) Lazer epilasyon cilde zararlı mı?

Lazer epilasyon ışınları günlük hayatımızdaki ultraviyole ışınları ya da enerji hatları, cep telefonları ve pek çok elektrikli ev aletlerinin yaydıkları gibi noniyonize ışın yaymaktadır.  Bizim sürekli olarak etrafımızda olan ışınların kıl köklerine uygulanarak yok edilmesinde bilimsel olarak bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak lazer epilasyondan sonra güneşle direkt temas etmeme, sıcak su değdirmeme, alkollü temizleyiciler kullanmama gibi kurallara uyulmadığı taktirde leke ve iz oluşumları yaşanabilir. Yüksek faktörlü güneş kremi ve ılık su, bu gibi sorunları çözmeniz için yeterli görülmektedir. 

2) Lazer epilasyonun genital bölgeye uygulanması kısırlık yapar mı?

Lazer epilasyonda kullanılan ışınların radyolojik görüntüleme yöntemlerinde kullanılan X ışınlarından farklı olarak noniyonize olması bu sorunun cevabını  vermektedir. Ayrıca lazer ışınları yalnızca cilt yüzeyinin 1 mm altına kadar inerek kıl köklerini tahrip edebilecek seviyede verilir. Dolayısıyla iç organlarına ulaşma ihtimali olmayacak kadar kısa bir anda ışınların verilmesi, kısırlığa yol açabilecek bir durum oluşturmamaktadır. 

3) Koltuk altı lazer epilasyon meme kanseri oluşumunu tetikler mi?

Hayır, bunu destekleyecek bir bilimsel çalışma yok. Daha önce de belirtildiği gibi lazer teknolojisinde kullanılan ışınlar sadece tüy foliküllerini hedef alarak işlem yapılır. 

4) Lazer epilasyon uygulaması pahalı bir işlem mi?

Hayır, gün geçtikçe farklı merkezlerde bu uygulamanın yapılması fiyatı epey düşürmüş durumdadır. Ayrıca artık evde kendinize uygulayacağınız lazer epilasyon cihazları bulunmaktadır. 

5) Lazer epilasyon uygulaması çok acı verir mi?

Kişideki acı eşiğine bağlı olan bu durum birçok kişiyi vazgeçiren bir neden olabilir. Ancak lazer epilasyon uygulanan bölgeye göre değişiklik gösterir ve uzun süreli bir acı hissedilmez. Acı eşiğinin en düşük olduğu kişilerde en hassas uygulama bölgesinde bile yalnızca lazer ışınlarının atıldığı birkaç saniyede cimciklenmek kadar hafif bir acısı vardır.  

Makaleler