Lazer Epilasyon Kesin Çözüm mü?

İnsanlar vücutlarındaki istenmeyen tüylerden kurtulabilmek için geleneksel yöntemleri yüzyıllardır kullanmışlardır. Ama ağda, jilet, ağda bandı, cımbız olarak sıralanan bu yöntemler tüylerin daha sert ve daha kalın çıkmasını sağlarlar. Teknolojinin gündelik yaşamdaki birçok zorlu işi kolaylaştırırken bu derde de deva olması birçok kadın ve erkeğin işini kolaylaştırmış ve vakit kazandırmıştır.  

İstenmeyen tüylerin yok edilme teknolojisi dediğimiz lazer epilasyon tüm vücuttaki istenmeyen tüyler için yapılan bir uygulamadır. Kol, bacak, yüz, koltuk altı, bikini bölgesi farketmeksizin birçok kişinin başvurduğu bir yöntem olan lazer epilasyonun farklı cihazları ve teknikleri bulunmaktadır. 

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanılarak kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilmesi olarak tanımlanmakta ve kalıcı çözümler sunmaktadır. 

Kullanılmaya başlandığı ilk yıllarda tedirginlikle yaklaşılan ve bir teknoloji olsa da uygulanabilirliği ve etkililiği kanıtlanmış bir yöntem olarak birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. 

Yanlış cihaz seçimi ve hormonal yapıdaki sorunlar sebebiyle kesin çözüme kavuşamayan birçok kullanıcı olduğunu söylemekte fayda vardır. Ancak altını çizmek gerekir ki yanlış cihaz seçimi yapılmadığı ve hormonal sorunların olmadığı birçok kişi de istenmeyen tüylerden kurtulmayı başarmıştır. 

Lazer epilasyon tedavisinde sabırlı olmak önemlidir. Ayrıca lazer epilasyon uygulamasına başlayan kişilerin uzmanının tavsiyelerini kulak ardı etmemesi, belli kurallara kesinlikle uyması gerekmektedir. 

Makaleler