Lazer Epilasyon İz Bırakır Mı?

Vücuttaki tüylenmenin giderilmesi için başvurulan en etkili medikal teknoloji olarak ifade edebileceğimiz lazer epilasyon birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Tercih edilmesinin yanında hala güvenliğinden endişe ederek uygulamadan vazgeçen birçok kişinin olduğunu da söyleyebiliriz.
 
Özellikle kadınların bu konuda daha şüpheci olduklarını vurgulamak gerekmektedir. Çünkü kuşkuların çoğu, “Genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmak hamile kalmamı engeller mi? Emzirirken lazer epilasyon yaptırmamın bir sakıncası var mı? Lazer epilasyon kalıcı iz bırakır mı? Lazer epilasyon cinsel birliktelik yaşamamı engeller mi?” gibi sorularla öne çıkmaktadır.
 
Öncelikle söylemek gerekir ki, lazer epilasyon birkaç milimetreye etki etmekte, iç organlara ulaşmadığı için herhangi bir kısırlık etkisine yol açmamaktadır. Yumurtalıklarda bir tahribat yaratmamakta yalnızca kıl köklerini yok etmektedir.
 
İkinci olarak emzirme döneminde de lazer epilasyon yaptırmada bir sakınca görülmemektedir. Çünkü lazer epilasyon ışınları süte ve kana karışmamakta yalnızca derinin birkaç milimetre altındaki kıl köklerini tahrip etmektedir.
 
Üçüncü kuşku ise lazer epilasyonun iz bırakıp bırakmamasıdır. Altını çizmek gerekir ki, lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlayan operasyonlardır ve bir anda sonuç vermemektedirler. Belirli seans aralıklarında yapılan uygulamalar ile zaman içinde kurtulabilirsinizLazer epilasyon, cildinizin üzerinden kıl köklerine giderirken diğer organ ve dokulara zarar vermeden ışık dalgaları ile tüylerinizi azalıp, incelmesini sağlamaktadır. Hangi lazer epilasyon cihazını seçeceğiniz, iz bırakmaması açısından önemlidir. Lazer epilasyon için doktorunuz tarafından cilt yapınız ve ten renginizin analizi yapılarak kullanılacak cihaza karar vermek, etkili ve izsiz tedavi için önemli bir noktadır.
 
Son olarak lazer epilasyonun cinsel dürtüler üzerinde ya da seanstan sonra herhangi bir temas durumunda yan etkisi bulunmamaktadır.

Makaleler