LAZER EPİLASYON CİHAZ KARŞILAŞTIRMASI: ALEXANDRITE VE BUZ LAZER

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için geliştirilen teknolojiler onları birbirlerinin rakibi olmaya itmiş ve hangi cihaz kullanılarak uygulamaya başlanması gerektiği konusunda birçok kişiyi kararsız bırakmıştır.

Özellikle lazer epilasyon merkezlerinde kendi kullandıkları cihazı överken diğerinin hakkında bir takım kötü yorumlar yapmaları, tedaviye başlamak isteyen insanların fikirlerini etkilemiş ve doğru seçim yapamamalarına neden olmuştur. 

Ayrıca birbirinden farklı cihaz kullanan, memnun kalarak sizi yönlendiren ya da memnun kalmayan ve sizi uyaran birçok kişinin olduğunu görebilir ve kullanıcı tavsiyesiyle seçim yapabilirsiniz. 

Bu yazıda başlıkta görüldüğü gibi 2 farklı lazer epilasyon cihazı olan alexandrite ve buz lazer epilasyon karşılaştırılmasına yer verilecek ve doğru seçim yapmanız için sahip oldukları özellikler sıralanacaktır. Ancak öncelikle altını çizmek gerekir ki, lazer epilasyonun ne derece etkili olacağını belirleyen değişkenler bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hormonal yapı
  • Yaş
  • Kıl yapısı
  • Cilt yapısı
  • Kullanılan cihaz

Görüldüğü gibi kullanılan cihazın dışında size ait olan birçok özellik lazer epilasyonda aldığınız sonucu değiştirmektedir. İlk olarak Alexandrite söz konusu olduğunda ilk zamanlardan beri en çok tercih edilen cihaz olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. Bunun en önemli nedeni açık tenliler de dahil olmak üzere olumlu sonuçların alınmasıdır. Ancak acılı bir işlem olduğunun da altını çizelim.

Alexandrite lazer epilasyon melanin pigmentini hedefleyerek ısı oluşturur ve sonucunda kıl köklerinde tahribat meydana getirir. Klinik olarak en etkili yöntem olduğu açıklanmıştır. Ama hormonal yapı, yaş, kıl ve cilt yapısına göre değişiklik gösterdiğinin unutulmaması gerekir.

Son teknoloji olan Buz Lazer ise epilasyon ve lazer epilasyon uygulamalarının en acısız, en hızlı olanıdır. Adından da anlaşılacağı üzere bu teknolojide, tedavi başlığı uygulama anında buzlanmaktadır. Bu şekilde istenmeyen tüylerden kurtulurken acı ve ağrı hissedilmesi engellenmiş ve konforlu lazer epilasyon seansı geçirilmesi sağlanmıştır. 

Her iki lazer epilasyon cihazı vücudun tüm bölümlerime uygulanmaktadır. Buz lazer epilasyonun acısız olması son dönemlerde özellikle erkekler tarafından daha çok tercih edilmesine neden olmaktadır. 

Son olarak belirtmek gerekir ki hormonal yapı ve yaş doğrudan lazer epilasyonun kesin etkisiyle ilişkili iki kategoridir. Hormonal yapının bozuk olması lazer epilasyon ugulamalarının etkisini yitirmesine neden olmaktadır. Gelişim dönemini tamamlamadan önce tedaviye başlamak da aynı şekilde bir süre sonra kıl köklerinin yeniden canlanmasını sağlamakta ve uygulamayı geçersiz kılmaktadır.

 

Makaleler