Koltuk Altı Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon uygulaması istenmeyen lazer ışınlarıyla kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilmesi demektir ve en çok uygulanan bölge, koltuk altı olarak belirlenmiştir.

Koltuk altı, estetik açısından özellikle kadınların özen gösterdiği bir alandır ve pürüzsüz olmasına önem verilmektedir. Pürüzsüzlüğünün yanında hijyenik olması açısından da özellikle yaz mevsimlerinde kolsuz elbise giymek isteyen kadınlar için engelleyici olabilmektedir. Uzun süre jilet kullanımının sivilcelere ve kıl dönmelerine sebep olması da lazer epilasyona yönelmeyi gerektirirken tüylerin kalın ver sert olması,  sorunların en önemlileri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kadınlar kadar erkeklerin de başvurduğu lazer epilasyon bölgesi olan koltuk altı, basit ve kısa süren birkaç seanstan oluşmaktadır. Uzmanlar koltuk altı lazer epilasyonun normal şartlar altında 6 seanstan ibaret olduğunu hatta kişiye göre değişerek seansların 4'e kadar düşebildiğini ifade etmişlerdir. Seans aralıklarının 2 ayı bulduğu koltuk altı lazer epilasyonda dikkat edilmesi gereken bazı konular bulunmaktadır. 

Koltuk altı lazer epilasyon uygulamasında tüylerin 3 gün önceden jiletle kısaltılması zaman  kazanılmasına ve sonuca erken ulaşılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca uygulamadan sonra 24 saat alkollü temizleyiciler, parfüm, deodorant ve krem gibi kimyasalların kullanılması sakıncalı görülmektedir.

 

 

Makaleler