Kimler Lazer Epilasyon Yaptıramaz?

Lazer epilasyon vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemi olarak kabul ediliyor. Birçok kişi tarafından tercih edilen bu yöntem sağlıklı vücutlarda tehlikeli sunuçlara yol açmıyor olsa da lazer epilasyonun uygulanmaması gereken çeşitli durumlar da ne yazık ki mevcuttur.

Öncelikle 18 yaşın altındaki bireyler için tavsiye edilmeyen lazer epilasyon, mevsim koşullarından da etkilenmektedir. Uzmanlar lazer epilasyonun yaz mevsiminde yapılmaması konusunda uyarıda bulunurken, sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimlerinde seanslara başlanması gerektiğini belirtmektedirler. Bunun sebebini de güneşle direkt temas halinde oluşabilecek izlere bağlayan uzmanlar güneş kremi kullanılmasını da tavsiye etmektedirler. 

Ayrıca uygulamadan önce solaryum ya da güneşlenmeye bağlı yoğun bronzlaşma ya da yanık görülen kişiler için uyarıda bulunan uzmanlar son 6 ay içerisinde akne tedavisi ilacı kullanan kişilerin de lazer epilasyon fikrini ertelemelerini önermektedirler.

Vitiligo, sedef gibi bazı deri hastalıkları olan kişiler için de tehlikeli olan lazer epilsyon,  hormon bozukluğu bulunan kişiler için de kesin olarak tüylenmeyi durdurmayacaktır.

Makaleler