Kadınlar Neden Lazer Epilasyon Yaptırır?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en sağlıklı ve kesin çözümü olan lazer epilasyondan önce yüzyıllar boyunca ağda, farklı merhem ve losyonlar, iğneli epilasyon, fotoepilasyon gibi birçok değişik yöntem kullanılmıştır. 

Ancak ortaya çıktıktan sonra birçok kadın tarafından tercih edilen ve önerilen teknoloji olarak lazer epilasyon popülaritesini hiç kaybetmemiştir. 

Lazer epilasyon siyah renkli melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Lazer ışınının enerjisi cildin üst tabakasından geçerek  sadece kıl kökünü etkilemektedir. Böylelikle birkaç seans içinde istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür. İlk ortaya çıktığı kadar yüksek olmasa da fiyatlarında düşüş görülmeyen lazer epilasyon için zahmetli bir iş olduğunu söylemek yerinde olacaktır. 

Ancak hiç şüphesiz bir kadın için istenmeyen tüylerden hayatı boyunca kurtulmak, 6-7 seans boyunca çekilecek zahmetten çok daha önemlidir. 

Bir kadının kişisel bakımı için bir ay içinde defalarca kuaföre gitmek, iş ve sosyal hayatta hazırlıksız yakalandığı etkinliklerden vazgeçmek, partnerini bu yüzden reddetmek gibi birçok sorunun başlıca sebebi istenmeyen tüyler olabilmektedir. Özellikle hafta içi yoğun çalışan bir kadın için hafta sonu vücudunun özel bölgelerine vakit ayırması hayatını zorlaştırmaktadır.

Ya da bir iş toplantısında, arkadaşlarıyla buluşmasında, havuz başında istenmeyen tüylerine takıntılı olan birisi için çok daha can sıkıcı bir duruma neden olan istenmeyen tüylerden lazer epilasyon sayesinde kurtulabilirsiniz. 

Makaleler