Evde Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon sayesinde istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür. Hastanelerde ve güzellik merkezlerinde uygulanan lazer epilasyondan sonra evde kullanım imkanı veren taşınabilir cihazlar da oldukça popülerdir. 

Birçok kişi tarafından kullanılan ev tipi lazer epilasyon oldukça güvenli bir uygulama sunmaktadır ancak yine dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. 

Daha önce de bahsedildiği gibi lazer epilasyon uygulamasından önce ve sonra yapılmaması gerekenler listesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Evde lazer epilasyon uygulamasından önce yapılması gereken ilk şey seanstan önce traş edilmesi gerektiğidir. Tıpkı diğer lazer epilasyon uygulamalarında olduğu gibi bu konuya dikkat etmek sonuca ulaşmayı kolaylaştıracaktır. 

Lazer epilasyon uygulaması sonrasında ise güneşe doğrudan maruz kalmak önemli bir ayrıntı olmaktadır. Uzmanlar güneşe doğrudan maruz kalan bölgeler ve güneş görmeyen bölgeler olarak karşılaştırdığında güneşle doğrudan temas etmeyen kısımların daha etkili sonuç verdiklerini söylemişlerdir. 

Uygulamadan hemen sonra kızarıkların oluşmasını normal karşılayan uzmanlar kaşıntının ve şişmenin de aşırı olmadığı sürece önemsenmemesi gerektiğine vurgu yapmışlardır. 

Ancak birkaç gün içinde geçmemesi durumunda ilgili uzman doktora başvurmalarını belirtirken, kimyasal madde kullanımından da yine uzak durulması konusunda uyarılarda bulunmuşlardır. 

 

Makaleler