Erkekler İçin Lazer Epilasyonda Avantajlar ve Dezavantajlar

İstenmeyen tüyler kadın ve erkek farketmeden yaşama standartlarımızı düşürebilmektedir. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için son dönemlerde sıkça başvurulan bir yöntem olarak lazer epilasyon teknolojisinden söz edilmektedir. 

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanılarak kalıcı ve sağlıklı bir şekilde yok edilmesidir. 

İstenmeyen tüyler ve lazer epilasyon gibi terimleri ilk duyduğunuzda aklınıza yalnızca kadınların böyle bir sorunu olduğunu düşünebilirsiniz. Oysa istenmeyen tüyler her iki cinsiyet için de hayatı zorlaştırabilmektedir. Erkekler de kadınlar gibi vücudundaki bazı bölgelerin pürüzsüz olmasını isterken, % 60-80 oranında bir azalmayı tercih edenler de bulunmaktadır. 

Erkeklerin vücudundaki tüylerin daha koyu renkli ve daha kalın olma eğiliminde olması lazer epilasyon için bir avantaj olarak görülmektedir. Söz konusu erkekler olduğunda tüm vücut için 6-8 seans yeterli olurken, yüz bölgesi için de 4-5 seansta ciddi oranlarda bir azalma görülmektedir. 

Ancak erkek vücudunda hormonların baskısı ile sürekli yeni kıl üretme eğilimi bulunmaktadır. Hiçbir müdahale edilmediği taktirde 27 yaşına kadar bazı bireylerde sürekli yoğunluğun artmasının sebebi daha önce kıl üretmemiş potansiyel köklerin aktif hale geçmiş olmasıdır. Bu erkekler için bir dezavantajdır ve seansları aksatmamak, öncesi ve sonrası yapılacaklara dikkat etmek ayrıca ikame seansları da kaçırmamak gerekmektedir. 

Lazer epilasyon uygulamasının etkili olabilmesi kıl köküne bağlı bir kıl gövdesi olmayı zorunlu tutar. Bu kıl gövdesi üzerinde ısıya dönüşen ışık enerjisi köke iletilerek kıl üretemeyecek şekilde harap olmasını sağlar. Daha önce kıl üretmemiş kökler işlemden etkilenmemektedir. 

 

Makaleler