Acısız Lazer Epilasyon: Buz Lazer

Buz lazer, lazer epilasyon uygulamasındaki en son teknolojidir. Aynı zamanda en acısız ve en hızlısı olduğu söylenen buz lazer denilen teknoloji Soprano ICE, tedavi başlığının ucundaki buz gibi bir soğutucusuyla (-3 derece) uygulama anında ısınmadan, cilt yüzeyini dondurarak istenmeyen kıl köklerine gerekli doz enerjinin gönderildiği bir işlemdir. 

Hızlı olarak uygulanmaktadır ve tüm vücut seansı için yalnızca 35 dakika yeterli görülmektedir. 

Seans sürelerinin yarıya indirildiği bu teknolojide başlıkların daha geniş ve büyük olması geliştirilen teknolojinin yanında bir avantaj daha kazandırmıştır. Her atışın diğer lazer epilasyon cihazlarına göre daha büyük bir alana etki etmesi, uygulamanın daha çabuk sonuç vermesini de sağlayarak ortalama uygulama sayısını 6'ya kadar düşürmüştür. 

Klinik araştırmalara göre altı hafta aralık ile yapılan 6 seans optimum sonuçlar elde etmek için yeterli kabul edilmiştir. 

Diğer yazılarımızda lazer epilasyon uygulamasının yaz mevsiminde yapılmaması gerektiğinden bahsetmiştik. Oysa FDA onaylı Soprano Buz Lazer, yaz ve kış mevsiminde güvenle uygulanabilen bir yöntem olarak sıkça başvurulan bir uygulama türüdür.  Aynı zamanda tüm cilt tipleri için uygun olması da buz lazerin seçilmesinin başka bir nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Acı eşiği düşük olan tüm bölgeler için uygun olması erkekler tarafından da kullanılmasının sebeplerinden biridir. Buz Lazer Teknolojisi ile acı ve ağrı hissi yaşamadan sırt, ense, yanak üstü gibi zorlu bölgelerdeki istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür. 

 

 

Makaleler